gratis tips en advies bij witgoed problemen Nieuw witgoed online bestellen Witgoed reparatie bij u thuis


 

Wasmachine tips
Wasmachine centrifugeert niet goed:

Let op dat het pluizenfilter goed schoon is, als het water niet goed weggepompt kan worden zal de wasmachine niet of slecht centrifugeren.

Ratelend geluid:

Bij een ratelend geluid zit er meestal iets tussen de pompvleugel van de afvoerpomp. Door het pluizenfilter los te halen kunt u dit eenvoudig controleren.

Wasmachine doet niets meer:

Als de wasmachine niets meer doet kan het zijn dat er geen spanning op de wandcontactdoos of elektrische aansluiting staat. Eenvoudig testen kan door de stekker van de wasmachine in een ander stopcontact te plaatsen. Zo weet u zeker of de storing in uw wasmachine zit of elders.

Wasmachine stinkt:

Door veel op lage temperaturen te wassen blijven er schimmels en bacteriën achter in de wasmachine. Na verloop van tijd gaat dit enorm stinken. Mensen met een gevoelige huid kunnen een geiriteerde huid ervaren. Doe in dit geval een half kopje huishoudsoda in uw trommel (zonder wasgoed) en draai een kookwasprogramma met uw wasmachine. Op deze wijze reinigt u de wasmachine inwendig, eventueel herhalen indien nodig.

Wasmachine trilt en maakt erg veel geluid:

Na verloop van tijd kunnen de stelpootjes van uw wasmachine wat los komen te zitten. Het lijkt er dan op dat de wasmachine erg gammel klinkt en stampt dan met centrifugeren. Door de pootjes eens goed af te stellen en de contramoeren stevig aan te draaien zal in veel gevallen de klacht verholpen zijn.

Elektronische storingen:

Bij elektronische storingen is het raadzaam om een tijdje de spanning van het apparaat af te halen. In sommige gevallen kunt u zo de wasmachine resetten.